Conversion of STOPP/START version 2 into coded algorithms for software implementation: A multidisciplinary consensus procedure

Nederlandse onderzoekers hebben de criteria voor mogelijk niet-gepast medicatiegebruik in een algoritme verwerkt. Deze kan in aanvraagsystemen worden ingebouwd om zorgverleners te helpen met het signaleren van een teveel aan medicatie.

Huibers et al. Conversion of STOPP/START version 2 into coded algorithms for software implementation: A multidisciplinary consensus procedure.
Int J Med Inform. 2019 May.

Auteurs

Huibers CJA
Sallevelt BTGM
de Groot DA
Boer MJ
van Campen JPCM
Davids CJ
Hugtenburg JG
Vermeulen Windsant-Van den Tweel AMA
van Hout HPJ
van Marum RJ
Meilendijk MC

Link

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30914175